dinsdag 5 juli 2005

4th of July

Independence day gisteren. Wij hadden afgesproken bij Nel en Rian om te gaan Barbequen.
Maar eerst wilde Ron kijken voor een mobieltje. We waren van de week al wezen kijken maar was het steeds zo druk in die zaak. Dus vandaag nog maar even proberen en inderdaad, nu was het hartstikke rustig. Dus Ron heeft een toestel uitgekozen en wij naar huis. Natuurlijk gelijk zitten kijken op zijn nieuwe toestel en toen wilde hij het geluid van zijn telefoon laten horen en belde dus zijn eigen nummer. Maar het toestel ging maar niet over. Vreemd dacht Ron. Nog es proberen dus.... Maar nee hoor niks te horen. Nog een keer met mijn mobiel naar zijn mobiel gebeld maar ook die kon er niet voor zorgen dat hij overging. Ron balen natuurlijk.... en wij dus weer terug naar de winkel. Inmiddels was het al een stuk drukker en konden zij zijn nummer nergens vinden op onze achternaam. Wachten, wachten wachten. Uiteindelijk had ik weer door dat ze zijn rijbewijs hadden gebruikt als identiteits bewijs. Dus dacht weer aan het BJ's verhaal en ja hoor. Hier heette hij dus ook Ron Spijkenisse..... Nou gelukkig ze kons on nu wel vinden. Dus Ron moest ergens naar bellen en daardoor werd zijn nummer bekend. En inderdaad we hadden wel het goede nummer gekregen. Nou ze zouden terug bellen en dan was het weer in orde. Maar niks belde er. Raar zei ze..... Het was toch echt wel dit nummer. Nou misschien lag het eraan dat het 4 juli was en dat de computer de aanvraag dan niet verwerkt. En dan kun je wel bellen, maar niet gebeld worden? Nouja met deze uitleg moesten we het maar doen. En gingen huiswaarts, in de hoop dat hij het morgen dan zou doen. Inmiddels hadden we een flinke poos daar gestaan en was het al hartstikke laat. Dus race race snel naar huis en op naar de BBQ. Rian en Nel wonen eigenlijk hartstikke dichtbij dus al met al waren we er vrij snel. Het was behoorlijk warm en broererig die middag maar perfect barbequeweertje. Het was heel gezellig. Rian had een rosbief gemaakt en die was echt zalig. Natuurlijk gelijk af zitten kijken hoe hij dat deed, want dit ging wel super op de BBQ. En toevallig hebben wij precies dezelfde als zij hebben. Dus kunnen we het andere keer ook hier gaan proberen. Ricardo en Ron hadden in de middag al wat vuurwerk afgestoken om te testen zeg maar. En dat werkte prima.
Met een volle buik hebben we op de tv (lekker bij de airco) naar het vuurwerk in New York gekeken met Mariah Carey.
Image hosted by Photobucket.com

En toen vonden Ron en Ricardo het de hoogste tijd om zelf aan de slag te gaan. Dus wij naar buiten, en wat bleek...... Het plensde. Jeetje...... Maar met een parapluutje erbij lukte het ze om alles af te steken en langzamerhand werd de regen minder.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

filmpje van het vuurwerk


Image hosted by Photobucket.com

Hierboven was het al weer droog, maar o zo warm.....

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

We moesten eigenlijk wel lachen want het was zo omgekeerd dan Nederland. In nederland moet je soms even naar binnen om warm te worden met het vuurwerk, en hier was het erg aangenaam om weer naar binnen te gaan vanwege de airco. hi hihi. Ik had ook steeds de neiging om mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen ;-) Maar het was leuk om dit ook hier mee te maken. En na Rian en Nel te hebben bedankt voor het lekkere eten en de gezellige middag/avond, gingen we weer op huis aan. En zo raar. Bij ons waren alle straten droog en heeft het echt niet geregend. En we wonen misschien hemelsbreed 5 mile bij elkaar vandaan. Gek hoor. Maar Ron bij thuis komst natuurlijk meteen kijken of zijn mobiel het al deed, dus bellen. Krijgt hij een mevrouw aan de lijn. Niet al te vriendelijk ook nog es...... Ja, hij had haar nou al vier keer gebeld en wat was er aan de hand? Ze kende hem helemaal geen eens. In amerika moet de ontvangende partij, dus ook betalen voor het ontstane gesprek, dus misschien was ze daarom een beetje sjachie, maar Ron vertelde dus dat hij dit nummer doorgekregen had als zijn nummer vanmiddag. Nou daar begreep ze niks van en wat dacht hij wel niet en ze hing meteen op. Tjsa.... Wat nu weer bedacht Ron. We moesten ook wel weer lachen, want om haar te pesten konden we natuurlijk ook even een uurtje of wat naar nederland bellen op haar kosten, want Ron kon wel bellen, maar niet gebeld worden. Afijn we waren toch maar zo netjes om ons niet op haar vriendelijkheid af te rekenen en besloten morgen, dus vandaag maar weer een poging om het uit te gaan leggen bij de Cingular (zoiets als een Amerikaanse KPN) winkel....... Wordt vervolgd ;-)

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

4 opmerkingen:

Nel zei

Is het nu al gelukt met de mobiel van Ron "Spijkenisse" ? Wat grappig dat ze denken dat dat zijn naam is.
We hebben dat hier ook wel eens gehad hoor, eerst geen verbinding, dan weer iemand anders aan de telefoon. Je wordt er af en toe moedeloos van. Als je dit leest, dan is het hopenlijk opgelost.

Anoniem zei

HIHIHI

Ik hoop dat het alllemaal opgelost is.

Enne is Ron geslaagd? Of was de rij te lang.

Erna

Anoniem zei

Hey Petra,
Ik ben eindelijk bij hoor!! Ik heb al je posts gelezen vanaf dag 1 (het begin dan wel einde). Pffff, niet te weinig! Heel erg leuk om alles via jouw blog weer een beetje opnieuw te beleven, de hele emigratie/verhuizing-rompslomp. Ik zie wel weer dat Ruud (eerder "een collega" genoemd in je posts) en ik schandalig achter blijven bij de rest van de Hollanders qua socializen, ik weet ook niet hoe dat komt. Morgen kom ik in ieder geval bij je op de "koffie" (die ik ook niet drink) en dan zien we wel weer of we nog eens een keer andere leuke dingen kunnen gaan doen. Goed?
Groetjes! Jessica

Petra zei

Is goed hoor Jessica ;-)
Zie je strakjes.
Groetjes Petra