zaterdag 30 juli 2005

Regen.....

Vanmorgen werd ik wakker van.... de regen. Heerlijk. Zaterdagmorgen half zeven en dan regen. Dan kan ik me nog zo lekker even omdraaien en naar de regen luisteren. Zo lekker. Moet op dat soort zaterdagmorgens altijd denken aan het liedje van Blof. "Zaterdag, deed ik niets dat ook wel later mag" En sorry dat ik het zeg, maar het deed me een ook beetje aan het weer in NL denken. Het is echt heel lang geleden dat het hier in de ochtend regende. Het was ook maar van korte duur, want rond 9 uur was het droog. Het was een beetje een rare zaterdag. Eerst zijn we 's morgens richting Dunn gereden. Ron had daar een winkel gezien waar hij graag even naar toe wilde. De weg er naar toe was erg landelijk. Daar hou ik altijd wel van. We hadden Stace en Connor meegenomen en die genieten ook altijd van zo'n ritje. Stace zit echt de hele tijd naar buiten te kijken. Zo leuk altijd om te zien. Helaas was de winkel dicht en zijn we dus weer zonder bezoek aan de winkel naar huis gegaan. Maar hebben wel genoten van "de scenic route".
's Middags hebben we in de tuin gewerkt. Het was wat bewolkt weer en niet zo heel erg warm. Ron heeft het gras aan de voorkant gemaaid en ik heb de onkruidjes uit de perkjes geplukt. En aldaar gebeurde het. We kregen zomaar ineens inspiratie ideeen voor een stukje naast de oprit. Het zou wel leuk zijn als we daar ook een beetje plantjes zouden hebben. Het gras op dat stuk doet het niet zo goed, dus iets anders was wel wenselijk. Nou was het zo dat we van de Lowes onze "Giftcard" hadden ontvangen omdat we daar een droger en wasmachine hadden gekocht. Na het insturen van een kopie van beiden bonnen zouden we een "giftcard" thuis gestuurd krijgen. En die kregen we vorige week. En nu hadden we er een doel voor gevonden. Op naar de Lowes dus !!
Het kopen van planten lukt ons (lees mij) altijd aardig. En ook dit keer weer. Er waren veel planten afgeprijsd. Dus nu hebben we best mooie groenblijvers kunnen kopen van ons kadokaartje van de Lowes. Alleen het in de auto krijgen is altijd iets minder. In de winkel lijken ze nooit zo groot. Maar bij de parkeerplaats zijn ze ineens toch wel erg groot. Afijn ook dit keer is het weer gelukt om alles mee naar huis te krijgen. (Lang leve de mega Pacifica) Nu nog de grond in....... Dat ging iets minder snel. Je kon merken dat het een poosje erg droog was want bij de wat diepere kuil ging het graven ineens een stukkie minder. Het bracht weer gevoelens terug van de tuin in Zierikzee. Daar hebben we ook heel wat zaterdagmiddagen kuilen staan spitten voor nieuwe plantjes. Dejavue....... Uiteindelijkmet wat spitten en graven zijn ze allemaal gepland. En onze nieuwe zelf gemaakte plantenborder was daar ! Met de pinestraw er onder en al. De sprinkler was al aanwezig in dat stukje van de tuin dus dat was ook al geregeld. We waren net klaar en het begon te regenen. Wat een timing en wat goed voor de nieuwe plantjes !!

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Regen!!!! Voor jouw lekker na zoveel warmte en droogte.
Hier plenst het ook alweer de hele ochtend.

Maar de bui kwam zeker op tijd voor je nieuwe plantjes.

Erna

Annemiek zei

Ik ben benieuwd naar de nieuwe border

Anoniem zei

Wel even lekker een beetje regen!
Wat Erna al zei niet van de bakken die hier naar beneden komen. Ook weer even lekker voor jullie tuin met de nieuwe planten ;-))

Petra zei

Annemiek ik ben vandaag vergeten een fotootje te maken. Morgen komt de nieuwe border op de foto ok?
En Yvonne, nu ook met bakken hoor...
Groetjes Petra