zondag 31 juli 2005

Het groene gras van de buren

Zoals ik al eerder vertelde is het gras wat je bij je huis hebt hier erg belangrijk. Nou was dat bij Ron in Zierikzee al een belangrijk punt, maar hier is het allemaal weer nieuw. Want we hebben nog veel te leren op Amerikaans grasgebied. Het onderhoud is toch allemaal net weer even iets anders. Zo begrepen wij niet dat de buurtjes zulk mooi groen gras hebben en wij ons gras alsmaar geler zagen worden. Zouden we te weinig water geven. Of misschien wel te veel? Enne was het spreekwoord, het gras is altijd groener bij de buren, nu echt wel waar? Afijn, we zijn er nu achter..... De buurman heeft ons zijn "geheim" verteld. Hij heeft pas lime aan zijn gras "gegeven". Kalk welteverstaan.
Dus nu bedacht Ron vandaag, zal ik dat ook maar es gaan doen? Misschien helpt het bij ons ook. We wisten geeneens hoe dat lime er uitzag.... Op naar de Lowes maar weer. En ja hoor, gevonden. Het is een wit poeder en ik zou het niet in je koffer meenemen in het vliegtuig, want het zou heel wat anders kunnen doen vermoeden. Maar dit zou het wondermiddel voor ons aanstaande mooie groene gazonnetje moeten zijn. We hadden een beetje onze twijfels want een zak lime kostte "maar"$ 2,50. Zou het dan echt wel werken? Nou moest dat wel op een adequate manier op het gras gedeponeerd gaan worden, want hoe we moesten we dat nou gaan strooien. Die zak alleen al was niet te tillen. En toen zagen we een heel handig karretje staan waarmee je geheel in stijl het kalk netjes kan verspreiden. We hadden onze buurmannen hier in de wijk er ook al es achter zien lopen, maar nu wisten we waar die dingen voor waren. Dus al het morgen even droog is, gaan we ons "grasje" verwennen met een limebeurt. En dan ook maar hopen dat het gras van deze lime-beurt opknapt en net zo "groen wordt als bij de buren" ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

kastelke zei

Petra, door de kalk kan je gras beter voedingsstoffen opnemen. En kalk is ook een middeltje dat wij gebruiken om mosvorming in je gras tegen te gaan.
Waar ik me wel over verbaas: hier is het de gewoonte dat je je gras niet af mag rijden als het te warm is, omdat het dan kan verbranden. Maar in Amerika trekken ze zich daar blijkbaar niet veel van aan? Waarschijnlijk daarom dat er een sprinklersysteem in het gazon zit?! Dat gaat verhinderen dat na een maaibeurt je gras helemaal 'ros' wordt...

Anoniem zei

Hey!
Ik hoorde van Roon ook wel eens dat hij aan het tobben was met z`n gras, ben ik blij dat ik een klein betegeld postzegeltje van een tuin heb ;-)leuk om je weer tegen te komen op het andere blog ,hahhaha

succes met je gras!

Mariet

ps ben vorige week nog met Beau naar dierenarts geweest, hij had zo`n kruiper, grashalm in zijn oor! Helemaal onderverdoving is het verwijderd..Het luisteren is niet beter op geworden ;-)

Nel zei

Zo leer je zelfs via een blog weer nieuwe handigheidjes voor in en rond het huis. Kennissen hebben hier ook zo'n probleem, kan ik nu dus mooi jouw blog gebruiken om ze raad te geven. Succes ermee en hopenlijk zie je je sprietjes snel een mooie groene kleur krijgen.

Petra zei

Ach gossie die Beau. Vervelende rotdingen zijn het die graskruipers. Wel vette pech dat het luisteren nog niet echt wil vlotten, ha ha ha. Heerlijk!
Dikke knuf van Tante Petra voor Beau-tje ;-) en Max natuurlijk ook.
Groetjes Petra

Petra zei

Inderdaad met het hele warme weer niet maaien, hoor, Petra! Het gras groeit dan toch niet snel, wij hebben al twee weken niet hoeven maaien. Het is deze zomer niet zo droog, want het gras is nog mooi groen, andere jaren wordt het toch met de hitte en de vele zon wat dorrig.

Petra zei

Bedankt voor alle grastips! Wij hadden van Larry gehoord dat je wel mag maaien maar altijd op de hoogste stand. En later op de dag op warme dagen. Als de zon weer bijna ondergaat. Want het groeit hier echt wel hard hoor. Zeker met die onweersbuien. 's Avonds lekker nat geregend en overdag warm. Je kan het haast zien groeien zeg maar, ha haha. Van mij mogen ze best wel even stoppen met groeien, maar geloof niet dat dat gaat gebeuren.......
Groetjes Petra