vrijdag 22 juli 2005

Heatwave

Denk dat ik een beetje op “Vrouw Pelleboer” begin te lijken. Want gisteren over het onweer en nu over de heatwave. Maar het is een feit. We hebben hier nu officieel een heatwave. Een hittegolf dus. Het is hier een hittegolf als het een bepaalde tijd boven de 90 (Fahrenheit) graden is. Dat is 32 graden Celsius. En dat is het ruim. Was gistermiddag boodschappen wezen doen en het was bij terugkomst op de autotemperatuurmeter 113 F. Dat is 42 C. Dat is dan wel in volle zon en uit de wind, maar toch snikkie heet. Volgens de weermannen is het zo’n 36 graden gemiddeld. Als Ron ’s morgensvroeg naar zijn werk gaat is het al zo’n 29 graden. Dus echt afkoelen doet het ook niet echt. Maar lang leve de airco!
Gistermiddag ook een afspraak met de Bugsguy. Na de Blindsguy en de Cable guy nu dus de Bugs guy. Hij is eigenlijk van Pets and Termite Consultants. Dat klinkt een stuk duurder eigenlijk, maar stelde zich over de telefoon voor als de bugsguy. Ok, geen consultant dus maar een gewone guy ;-) Hij heeft vanmiddag ons huis van binnen en buiten ingespoten tegen ongewenste gasten. Niet dat we die al hebben, maar ben graag preventief bezig zeg maar.
Hij komt nu dus vier keer per jaar en als we in hoge “bugs” nood zitten kunnen we hem bellen. Hij heeft me ook even uitleg gegeven over de gevaarlijke spinnen hier. Het schijnt dat de Black Widow het gevaarlijkst is. Die is zoals de naam voorspeld dus zwart maar zijn buik heeft een rode stip. Niet dat ik bij elke zwarte spin nu ga kijken of ze een rode buik hebben hoor. Hij vertelde, dat ze vaak in garages zitten en vrij aanvallend zijn zeg maar. Ieks….
Hij raadde aan dat als ik er 1 zag en ik had schoenen aan er op te gaan staan. Was dat niet het geval (of ik durfde dat niet) dan kon ik hem bellen. Ik moest hem vooral niet proberen te gaan vangen of hem uit het oog verliezen, want dan zou hij zich kunnen verstoppen. Ieks.
Fijn weer. Gelukkig heeft hij flink in de garage gespoten. '
's Avonds hadden we trouwens ook nog een akkefietje.... (hoe schrijf je dat eigenlijk?)
Het was zoals hierboven gezegd dus erg warm vandaag en we hebben vanwege deze temperaturen dus ook een zwembadje. Nou wil het zo zijn dat ons zwembadje omhoog gehouden wordt door een opblaas ring. Nou, gisteravond stond Ron zijn auto te wassen en hoorde een onverklaarbaar geluid. Raar?? Hij keek over de schutting en zag het water uit het zwembad gutsen..... Rennuuuuhhhh. En heeft zo snel als hij kon de zijkant weer om hoog getrokken. Wat was er nou gebeurd? Door de warmte was de opblaasrand langzaam leeg gelopen en door de regen van de avond ervoor, was het zwembad te vol. Dus tel bij elkaar op en je hebt een overstroming, ha ha ha. Gelukkig was hij buiten bezig en hoorde het, als het 's avonds of 's nachts was gebeurd hadden we nu geen water meer in het zwembad gehad. Nu is de "schade" beperkt gebleven tot (weer) een uurtje bij vullen. Gelukkig was de "Poolguy" in de buurt ;-)
Verder kregen we ’s avonds een telefoontje van Annemarie. Zij waren nu in Atlantic City en komen morgen onze richting op. Leuk. Kijk er echt naar uit om ze weer te zien. Zij zijn de eerste die wij op bezoek krijgen uit Nederland. Zo leuk!!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Petra,

Zo wij zijn over naar Burgh Haamstede en zijn gister aangesloten op Zeelandnet.
Vandaag dus alles weer gelezen en ben weer van alles op de hoogte.
Mooi zwembad zeg en gezellig zo met de honden.
We hebben nog wel het een en ander te done in huis.
Vandaag krijgen de kids hun nieuwe bedden (extra lange)
En gaan we verder met de kasten plaatsen zodat we weer wat meer dozen kunnen leeg maken.

We zijn voorlopig nog wel zoet met van alles.

Nou de groetjes alvast uit Burgh Haamstede van de Kooijmannetjes.

Petra zei

O wat fijn dat jullie aangesloten zijn! Wens jullie heel veel geluk in jullie nieuwe huis in Burg Haamstede. Veel "plezier" met het uitpakken van de dozen en de nieuwe bedden ;-)
Groetjes Petra

Anoniem zei

He, maar je hebt toch een schitterende spinnenvanger?????????????????????????????????????????????????????????
Of durf je die niet te gebruiken bij zulke spinnen.

Heb je trouwens mijn mailtje nog gehad? ik hem naar zonnet gestuurd maar heb niets teruggezien.
Er zaten wel een paar foto's bij dus misschien te groot.

Groetjes
Annemarie

Petra zei

Van de week, nog voordat de Bugsguy kwam hebben we jullie spinnenvanger nog gebruikt. Hadden hem in 1 keer. Geweldig.
Maar nu weet ik dat ze gevaarlijk zijn he? ha ha ha....
Inderdaad geen mailtje van jullie gehad, wel een mooie kaart!
Groetjes Petra

Anoniem zei

Ieeeeeeeeeeeeeek slangen, spinnen....het wordt steeds spannender!!!'
Moet nog even stoute schoenen zoeken hoor voor volgend jaar april :-))
Groetjes en een fijn weekend Yvonne

Anoniem zei

hai,

ik heb weer een poging gedaan. met mailen met maar 1 foto.

groetjes en fijn weekend.

ps, kan jij voor mij aan een prijslijst komen van scrapbookking artikelen bij MIchaels op crossroads?
Ze hebben wel een internet site maar daar staan geen prijzen op.
Ik heb daar toen onwijs goedkoop borduurzijde kunnen kopen in vergelijking met nederland. Dus misschien wel ik je nog wel een keer "misbruiken" hahahaha.

Petra zei

Zal voor je gaan kijken Annemarie
Weet wel dat ze onwijs veel scrapbook spulletjes hebben. Leuk!
Ga je jullie trouwfoto's inplakken?
Groetjes Petra

Annemiek zei

Michael's is mijn favoriete winkel; gevaarlijk om naar binnen te gaan, want ik kom nooit met lege handen buiten.
Een spinnevanger? Wat is dat? Hier heb ik nog nooit een Black Widow gezien, houden zo.
Bij ons is vorig jaar ook het zwembad half leeggelopen; het stond een beetje scheef en de kinderen zaten erin te springen. Opeens een vloedgolf! Gelukkig heb je het een beetje kunnen beperken.

Petra zei

Ooooh!!! Michael's!! Ik hou mezelf daar zoveel mogelijk angstvallig van weg ;).
We hebben hier ook een hitte golf en warm dat het is! Prima, tenzij er een baby is, zoals hier in huis (familie, niet de mijne ;)), dan is de airco van groot belang!
Ik heb in de 21 jaar, dat ik hier woon een keer een black widow gezien in de garage van mijn vader, brrr. Brown recluse spinnen zie je hier meer. Uitkijken dus, maar ik denk ook weer niet om de haverklap iets om je druk om te maken.

Anoniem zei

Petra,

Er zijn in NC twee soorten gevaarlijke spinnen: de Black Widow en de Brown Recluse. De Black Widow is in de praktijk de minst gevaarlijke: meestal minder effect en minder kans deze tegen te komen (komt meestal niet binnenshuis). De Brown Recluse is eerder geneigd zich te huisvesten in rustige, meestal donkere plekjes in huis en de beet kan uiterst vervelend zijn. Zolang je zulke plekjes een beetje in de gaten houdt en er niet ongezien een hand in steekt, kan er weinig gebeuren. Ter geruststelling: mijn vrouw die vanaf ca. 1982 in NC heeft gewoond is nog nooit een gevaarlijke spin tegen gekomen en heeft in haar familie- en kennissenkring nooit een incident meegemaakt. Kortom, het risico is beperkt (en hoe oostelijker in NC, hoe geringer de populatie van Brown Recluses). Voor de geïnteresseerden is er op internet volop informatie over deze beestjes te vinden.

Groet,
Marcel

Petra zei

Bedankt voor de gerustellende woorden en de info Marcel ;-)
Groetjes Petra