dinsdag 5 juli 2005

En nog 1 geslaagd......

Vanmorgen was het Ron's beurt om te proberen zijn Amerikaanse rijbewijs te halen. Hij was er al om half acht (ze gaan open om 8 uur) en had vier mensen voor hem. Daarna had hij tien mensen achter zich. Dus toch maar goed dat hij vroeg was gegaan. Alle papieren inleveren en daarna de ogentest, de vragen en ook het stukje rijden. En bij Ron ook alles gelukt en mocht daarna op de foto voor op zijn rijbewijs !!! Hartstikke goed. Eigenlijk moet je bij aankomst in de US binnen 60 dagen je rijbewijs halen. Wij zijn hier nu 3 en halve maand, dus eigenlijk iets te laat. Maar gelijk het nummer doorgebeld naar de verzekering en als het goed is, wordt nu ook de premie wat lager.
Ik zelf had ook wat wachten te goed. Ik zou namelijk terug gaan met de mobiele telefoon van Ron. Eerst had ik nog een keertje geprobeerd te bellen naar dat mobiele nummer. Had toch stille hoop dat hij het "ineens" gewoon ging doen. Maar nee, vette pech. Ik kreeg ene Heather aan de lijn. Nogmaals rustig uitgelegd en gevraagd of zij ook gisteren een telefoon had gekocht. Ik dacht misschien is daardoor het nummer twee keer toegekend. Maar "hartelijke Heather" (NOT) had al vier jaar deze telefoon en zat bij Verizon en helemaal niet bij Cingular. Ok, "Hartelijke Heather" ik dank u ernstig voor deze info en ga nu zeker even naar Cingular terug........ Nou dat even had ik wel weg kunnen laten. Ik was er kwart voor twaalf en om kwart voor 1 was ik eindelijk aan de beurt. Waarna ook mevrouw Cingular, na het vertellen van mijn verhaal verbaasd stond. Want wat ik vertelde klopte echt niet hoor. Vast iets fout. Dus vroeg ik, check dan maar of het nummer goed was. Nee die was goed, dat stond toch zeker in de computer..... Nou zei ik, ik wens je veel plezier met "Hartelijke Heather" dan. En ja, ook de mevrouw van Cingular ging Heather even lekker pesten, want ze belde het toegekende nummer...... De telefoon stond op meeluisteren dus ik mocht nogmaals genieten van alle vriendelijkheid van Heather. Wat fijn. Nu geloofde de mevrouw van Cingular mij. Goh, dat was toch wel heel erg raar. Nog nooit gebeurd. Nou dan veranderen we het gewoon het nummer in de computer toch. Helaas was dit de makkelijkste versie, en die werkte dus niet. Het bleek dat de chip of zo, althans die draai gaven zij er aan, niet goed was van de telefoon kaart. Dus een nieuwe telefoonkaart. Maar vroeg ik, het tegoed krijg ik toch wel? Nou zei ze, tja dat weet ik niet. Nou vertelde ik, wij hebben niet gebeld gisteren, of Hartelijke Heather moet gebeld hebben. Maar ik wil toch wel graag mijn net gekochte saldo terug voor wat ik er voor betaald heb. Jeetje, dit was toch wel erg moeilijk en net nu haar chef even was lunchen. Ze vertelde dat ze na twee uur het saldo weer ging aanvullen maar dan moest ze een speciale "geheime" inlog code vragen aan haar baas. OOOOohhhhh het werd nu echt spannend. Er kwamen geheime termen aan te pas. Dus ik geloofde haar maar en ging op huis aan. Na ruim anderhalf uur in die winkel vond ik het ook wel welletjes. Maar om twee uur dus niks..... Ik Mevrouw Cingular weer gebeld. En die vertelde dat haar baas er mee nu bezig was. Nou dat heeft tot 4 uur geduurd waarschijnlijk want toen kreeg ik een telefoontje van haar dat het saldo was aangevuld. Poeh poeh. Het kostte me een dag en veel geduld, maar de telefoon werkt en met het goede beltegoed ook nog es. Ron is nu dus een rijbewijs en een werkend mobieltje rijker !!
Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Great ook Ron een Amerikaans rijbewijs!! Ron ook van harte met je driving licence :-)))))
En ook nog een mobieltje wat goed werkt, het kan allemaal niet op!
Maarreh Peet hebben wij nu eigenlijk wel het goede mobiele nummer???

Groetjes Yvonne

Anoniem zei

Nou je dag was ook weer goed gevuld hihi

Wat een gedoe zeg.
Ron ook in het bezit van het rijbewijs Goed gedaan hoor!!!

Doeiiiiiiiiiii Erna

Anoniem zei

he

ron hartelijk gefeliciteerd met je rijbewijs. nu kunnen jullie amerika pas echt onveilig gaan maken met jullie scheurijzers.


groetjes uit hellevoetsluis


ingrid

Anoniem zei

Beste Petra,

de moderator van Amerika.nedforum.nl verwees me naar je blog. Ik ben namelijk voor een artikel in de Volkskrant op zoek naar expats en hun partner, en die moderator dacht dat jij aan die definitie voldeed. Zou ik je een mailtje mogen zenden om uit te leggen waarom ik je graag zou interviewen? (mijn mail is VERVAEKE_L(at)YAHOO.COM) Dank bij voorbaat en no offense als je het liever niet wil hoor. Groet, Leen Vervaeke

Nel zei

Is alles toch nog goed gekomen, maar wel dankzij veel geduld.
Fijn allebei nu je rijbewijs. Veel veilige km (mils)toegenst.

Annemiek zei

Dat het dan net voor jullie zo moeilijk moet verlopen met die mobiele telefoon!

Anoniem zei

Peet, het lijkt wel of je met spanjaarden te maken hebt. Maar het is toch weer gelukt om het voor elkaar te krijgen.

Ron gefeliciteerd met je rijbewijs

Karin

Anoniem zei

Wat een gedoe zeg met dat mobieltje.

Maar voor Ron natuurlijk van harte gefeliciteerd!!!!!