vrijdag 22 april 2005

Bij de Chinees

Vandaag had ik een andere uitdaging te doen. Voor de mensen die mij kennen weten dat ik al een heel poosje (mijn hele leven bijna) een vreselijke nagelbijter ben. Het is gewoon een gewoonte en eigenlijk geen gezicht. Dus toen ik overal de "nepnagelwinkels" hier zag begon het toch wel een beetje te kriebelen. Zou ik??? Denk je??? Had zoiets als ik binnen kom lachen ze me uit en vertellen ze me dat ze met mij helemaal niks meer kunnen. Daar valt niet tegen aan te lijmen, zeg maar, hi hihi. Toen ik dit tegen Helma vertelde zei ze, Wel nee joh. Hier kan alles!
Dus we zijn vanmorgen met zijn tweeen op pad geweest voor nagels. Hier krijg je om de zoveel tijd een boekje in de bus genaamd Penny saver en in dat boekje stikt het van de "coupons" van de nagel winkels. Lang leve de Coupons!! Dus wij een bonnetje uitgeknipt en voor $ 20,- zouden ze mij kunnen "redden" Op hoop van zegen......
Dus toen wij binnen kwamen kwam er een Chinese vrouw naar ons toe. Het schijnt dat veel van de nagel winkels hier worden gerund door Chinese mensen. Wij vertelden dat we de acryl nagels wilden. En toen zei ze "kolu". Huh? Twee verbaasde gezichten keken haar aan. Nog maals "Koluh". En ze wees naar een kast met allemaal verschillende potjes nagelakjes. Het kwartje viel bij ons. We moesten een kleur uit gaan kiezen wat we als nagellak wilden. Ik wilde graag alleen doorzichtige lak met van die witte randen. Dat vind ik altijd zo mooi. "Ohhhh Flensj mencuul", zei de Chinese meneer die ook in de zaak werkte. French Manicure bedoelde hij. Heerlijk he? Zoals dat gaat. Mijn gebrekkig Nederlands/engels met hun gebrekkige Chinees/Engels. Maar we begrepen elkaar, en daar gaat het om toch? Mijn handen werden onder handen genomen door de Chinese meneer en Helma was bij de mevrouw de Chinees. En ik was er klaar voor, ik dacht nou komt het hoor. Hij gaat me vertellen dat ik niet meer te redden ben. Maar nee hoor. Hij verblikte of verbloosde niet. En begon te vijlen en te smeren als of het de normaalste zaak was. Helma had gelijk, hier kan echt alles!! Toen vroeg hij, Hou lung? huh? Hoe lang wil je je nagels zei Helma? Oh, dat kun je natuurlijk kiezen. En toen skwel or lound? Huh? Jeetje wat een keuze en ik begreep er niks van. Met veel handen en voeten werk kwam ik er achter. Of ik ze recht afgeknipt wilde of rond.
Uhhhh doe maar rond, denk ik... En hij begon te knippen. En ooooohhhhh wat waren ze al mooi.
Daarna een gelletje er overheen en nog es schuren en vijlen en toen zei hij: Wash hens...
Jeetje wat nu weer? Wash hens... zei hij. Ik liep maar achter hem aan en het bleek dat ik mijn handen moest gaan wassen. OK, dat lukt me wel, dacht ik hi hihi..... Daarna zij hij tlink? Nou ik begon van alles te denken maar tlink, had ik echt nog nooit van gehoord. Cola?? Oooooh wat te drinken.... ha ha ha. Het leek echt net of ik in Nederland bij de Chinees zat. Alleen daar bestelde ik altijd de nummertjes en dat werkte het beste. Als ze het dan gingen herhalen zei ik ook altijd maar "Ja hoor" en dat ging eigenlijk altijd perfect. Maar hier in de Chinese nagelwinkel, geen nummertjes die ik kon kiezen, maar al met al ging het eigenlijk ook goed. Na het handen wassen deed de Mevrouw Chinees de nagelak er op en klaar. Even met mijn handen voor een ventilator wapperen en klaar was Peetje. Maar bij het weggaan miste ik toch een beetje het "Sambal bij". Dat hoort eigenlijk standaard bij de Chinees. Maar oooh ik ben er zo blij mee. Loop de hele tijd naar mijn handen te kijken. Super wat een verschil zeg.




Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel mooi, Petra! Ben een beetje jalours. ;-)
Onze 10-jarige zoon is ook een vreselijke nagelbijter, en hij heeft zich ook al eens afgevraagd of ze zoiets ook konden doen voor jongens...

Anoniem zei

hai,

Wat mooi he? Ik heb het al bijna 4 jaar en nog kan ik een paar keer per dag naar mijn handen kijken, het blijft errug mooi en geloof me, je gaat steeds een stukje langer! Het staat je prachtig hoor! Geweldig aardig he, die Chinese people!Weer een ervaring rijker!

Groetjes Mariet

Anoniem zei

Nou Peet je hebt weer knappe nagels hoor, ziet er toppie, lees ronde top, uit :-))

Moest met dit verhaal gelijk denken aan je Chinese tandarts hier in Nederland hihi

Groetjes en een fijne (golf)zondag ook van Ton en voor Ron ;-))

Yvonne & Ayla

Petra zei

Ja dat van de tandarts had ik ook. Moest er meteen aan denken toen hij aan mijn handen begon. Net als of ik bij mijn tandarts zit, maar dan anders ;-)
En Elke weet zeker dat ze hier ook de nagels van je zoon kunnen doen hoor. Je kan ook gewoon een natuurlijke nagel kiezen. En weet je wat. Ik heb al een hele dag geen nagel gebeten. Dusse.... wie weet ga ik het volhouden ;-)
Groetjes Peet

Petra zei

Ha, ha, ik herken het helemaal! Hier zijn de nagel mensen Vietnamees, maar hebben hetzelfde accent. Ik heb silk nagels, die voelen echt helemaal als je eigen, dat acryl voelt zo zwaar.
Pas maar op, als je er eenmaal aan begint, blijf je het doen!

Anoniem zei

WAUW dat ziet er super uit peet.Nu ook zo houden he.Ik heb nu van de tien vingers 6 met nagel(pff moeiijk hoor) nu de rest erbij.
Knuf voor stacey en connor.

gr ingrid