vrijdag 1 april 2005

Eerste werkdag

Vandaag was Ron’s eerste werkdag. Dus mijn eerste daagje alleen. Was begonnen met stofzuigen. Had ik van de week al eerder geprobeerd maar ik en het stofzuig apparaat liggen elkaar geloof ik niet zo. Ik had het idee dat alles wat ik opzoog hij er net zo hard weer uitblies. Bovendien zijn de stofzuigers hier heel anders dan in Nederland. Hier zit zeg maar de motor aan de steel, dus het is een heel gevaarte wat je mee sleept. Bovendien heeft de stofzuiger in appartement een heus licht er op zitten. Voor als je ineens in het donker wil gaan stofzuigen of zo denk ik….. Vandaag wilde het ook weer niet lukken met de “tank”stofzuiger. Ik zal er van de week een foto van maken, dan kunnen jullie em zien. Toen ik de stofzuiger net opborg ging de telefoon. Het was Helma, de vrouw van een collega van Ron, of ik een “bakkie” wilde komen doen bij Marriette een andere vrouw van een collega. Dus ik had met haar een uurtje later afgesproken. Dus de hondjes uitgelaten en daarna met Helma mee. Wat leuk was is dat Helma een cabriolet heeft. En het was prachtig weer vandaag, dus het kapje naar beneden en heerlijk touren zeg. Wat een feestje!!!
Het was gezellig bij Mariette en ze had een lekkere aardbeien cheesecake gemaakt. Haar zoontje en een vriendin over uit Engeland waren er ook. We hebben lekker buiten op het terras gezeten in het zonnetje. Daarna heeft Helma me een beetje wegwijs gemaakt in Cary en de belangrijkste wegen laten zien en de huizen van andere collega’s. Zo zijn we ook bij Ronald geweest die thuis was. Leuk om te zien waar hij woont. Daarna nog even langs Yvonne en daarna naar Helma’s huis. Het was leuk om hun wijk te zien waar zij wonen. Zij wonen allemaal in Cary. Daarna heeft Helma me thuis afgezet en hebben we nog even samen wat gedronken. Tegen de middag belde Ron hoe het ging, ik vertelde dat ik net thuis was en hij vertelde dat het ook bij hem goed ging. Zijn collega’s uit Nederland hadden geregeld dat er een kado voor hem klaar stond op zijn eerste werkdag. Zo leuk !!! Het waren drie klokken met de verschillende tijden er op. Echt heel apart. Wat een leuk idee!!Zal er van de week een foto van opzetten. Dus Ron’s dag begon goed.
’s Middags ben ik met de honden een rondje rond het meer gelopen en heb een makelaar gebeld die morgen avond langs komt om e.e.a. te bespreken hoe het hier in de US aan toe gaat. Het namelijk zo dat de makelaar hier door de verkopende partij betaald wordt. Dus ben benieuwd morgen. Toen Ron thuiskwam (en dat was 10 minuten nadat hij zijn werk verliet!!!Dat is wat anders dan naar Zierikzee) zijn we bij Applebees wezen eten. We hebben daar voorheen ook vaak gegeten en het was weer heerlijk. Tijdens ons eten vertelde ik Ron van mijn stofzuiger verhalen….. Dus toen we thuis kwamen heeft hij er naar gekeken. Het bleek dat er een slang niet goed zat en dus alles wat ik opzoog, heerlijk de kamer in blies……. Ieks…. Nouja hij doet het nu dus als een tierelier, al vind ik het een onhandig ding blijven. Ga maar op zoek naar een Europees stofzuiger model in deze maanden ;-)
Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een ondingen hè, die Amerikaanse steelstofzuigers! Wanneer we bij mijn schoonouders op bezoek zijn gebruik ik die van hun weleens: loeizwaar, een hels kabaal, geen oprollend snoer en onhandelbaar. Er zijn trouwens wel stofzuigers naar Europees model te vinden.

Groetjes,
Marcel

Anoniem zei

Lijkt me ook een onhandig ding zeg die stofzuiger, maar gelukkig maakt die nu de boel weer schoon in plaats van vuil;-)
En Ron zijn eerste werkdag erop, het spits is eraf!
Nou meid ben benieuwd wat jullie vandaag allemaal met de makelaar gaan beleven.
groetjes en een prettig weekend!
Yvonne

Anoniem zei

Ha ha ha
Ik moest gelijk denken aan dat nummer van Queen (I want to break free)denken bij je verhaal over de stofzuiger.
Spannend hoor de zoektocht naar een huis. Ben benieuwd naar je verhaal met de makelaar
Veel plezier vandaag, wij gaan naar het strand Beardiewandelen. We zullen aan jullie denken.

Dikke kus
Erna

Anoniem zei

Leuk zo'n stofzuiger, hij blaast in plaats dat hij zuigt. Ben benieuwd hoe het vandaag bij de makelaar is gegaan.
Neem jij toch een cabrio voor jezelf en de honden. Allemaal met wapperende haren:-)

Gr.Nop

Petra zei

Wij hebben een centraal stofzuigsysteem, ideaal! Je sluit een lange slang aan in de muur en al het opgezogen spul komt in een container in de garage terecht. Geen gesleep met ondingen! Toen ik vorige week zo'n ander ding moest hanteren wist ik ook niet meer hoe die werkte, ha ha. Succes er maar mee en bedenk, dat je zo goed gespierde armen krijgt, fijn voor de zomer ;).

Petra zei

Hoi Petra,
Zo'n stofzuiger hadden we in Zierikzee ook, vandaar dat het nu zo tegenvalt met deze stofzuiger. Ik ben gewoon hartstikke verwend geraakt met die lange slang. Ook al had ik wel eens ruzie met dat ding ook als er weer es een pantykousje door hem opgezogen was. (lees door mij ;-))Dan was het een heel gefriemel omdat het systeem verstopte en we het kousjes er uit moesten pielen. Maar op het laatst werd ik verstandig en droeg gewoon zo weining mogelijk pantykousjes.... Misschien vinden we nog wel een huis met zo'n systeem er in, maar moet eerlijk zeggen dat ik ze hier nog niet heel vaak heb gezien.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Tip: zet de ramen open, zo kan je al de troep gewoon naar buiten blazen, met zo'n stofzuiger!
elke
;-)