vrijdag 8 april 2005

Donderdag en vrijdag

Gisteren op pad geweest met Marriette en Helma. Ze zouden mij de leuke en mooie wijken van Cary laten zien. We zijn echt door prachtige wijken gereden en met schitterende huizen. Het is wel leuk want zij weten na vijf jaar de leuke plekjes te vinden. Ook zijn we nog in een nieuwbouw wijk geweest in Cary. De verkoper vond het wel wat om aan drie vrouwen, de huizen te showen. De huizen waren ontzettend groot, maar helaas stonden ze op wat kleinere stukjes grond. Later bleek dat de zus van de huizenverkoper in Rotterdam woonde. Hij was daar ook geweest en hij vond de huizen daar maar heeeeel klein. Toen wij vertelden dat we daar alledrie vandaan kwamen, begreep hij helemaal niet meer dat we de stukjes grond van hem wat klein vonden. Vooral nu hij wist waar we vandaan kwamen. We hebben er erg om gelachen met hem. Hoe wij Nederlanders in de meest kleine autootjes kruipen en het enorme aantal fietsen in de stad. Het was een praatjesmaker de verkoper, maar wel met gevoel voor humor. Het was leuk om de huizen zo mooi ingericht te zien. En dat was te horen ook .De Ohhhh’s en Aahhhh’s waren bij ons niet van de lucht. Super hoe ze zo’n huis in kunnen richten. Ongelofelijk wat een ruimte in die huizen. De hoeveelheid badkamers en de enorme grote keukens…..
Tussendoor zijn we ook nog bij een andere Nederlandse vrouw koffie wezen drinken. Die ochtend waren er nog twee andere vrouwen en wij. Dus in totaal met zijn zessen aan de koffie. In Cary bestaat “de Nieuwkomers”club en daar zijn nog meer Nederlandse vrouwen bij aangesloten. Elke donderdag gaan ze bij iemand anders koffie drinken en dit keer was het bij Liesbeth. Ze had een heerlijke appeltaart gebakken en Muffins. Natuurlijk was ik weer de enige zonder koffie (en thee) maar dat mocht de pret niet drukken. Liesbeth heeft me een rondleiding gegeven in haar huis. Wat ik erg leuk vond want tot nu toe had ik de Amerikaanse huizen alleen aan de buitenkant gezien op de nieuwbouw huizen na dan. Maar deze worden zo professioneel ingericht, dat dit er vrij internationaal uit ziet. Haar huis was prachtig en vooral ook een huis met erg veel ruimte en in een hele mooie wijk. Vond het aardig van haar dat ze me rond wilde leiden. Daarna zijn we een broodje wezen halen Quiznos. En hebben we die bij Marriette in de tuin opgegeten.
Daarna naar huis en ’s avonds bij weer een andere auto wezen kijken. We worden er nog gedreven in en weten nu precies welke antwoorden we wel en niet moeten geven. Amerikanen zelf shoppen niet zo voor auto’s zoals wij Nederlanders doen. Wij Nederlanders moeten er eerst een dag (en nacht) of twee, drie, vier (weken) over nadenken. En zo wij dus ook. En hebben inmiddels door dat de Amerikaanse verkopers hier een beetje aan moeten wennen, maar het is helaas niet anders voor ze. Er zijn hier zoveel andere modellen dan in NL, dat wij eerst maar es even goed gaan rondsnuffelen. Al was de Chrysler Pacifica een plaatje!!!
Vandaag hadden we weer papier rompslomp op het programma. We moesten op pad voor een auto verzekering en nog even langs het bureau voor een SSN nummer (sofi-nummer) Het was duidelijk een autoverzekering kunnen we beter maar afsluiten als we Ron’s SSN number hebben, want nu werden we in de “grote gevaren”-verzekeringsafdeling onder verdeeld, met een mega hoge verzekering. Het aantal schade vrije jaren wat Ron hier in Nederland had, kon hem hier niet bij helpen. Uiteindelijk werd het ons duidelijk dat het kwam omdat we geen SSN nummer hadden. Dus wachten we zeker met het afsluiten van een autoverzekering, want dat scheelt echt honderden dollars.
Daarna dus naar het bureau voor de SSN-nummers. Het was ongelofelijk rustig. De vorige keer hadden we 20 mensen voor ons en duurde het een poos voor we aan de buurt waren. Al hadden we toen ook mazzel, omdat iemand met 10 nummers voor ons het wachten zat was, en wij haar nummer over konden nemen. Maar nu hadden we nummer 47 en ze waren al bezig met nr. 43. Dat begon goed. Een maal aan de balie wilden we weten hoe ver ze waren met het behandelen van Ron’s aan vraag. De vrouw aan de andere kant van de balie, dit keer een behoorlijke vriendelijke dame, begon wat te tikken en nog es te tikken en liep naar achteren en vroeg wat aan een collega, en toen kwam ze terug. Het bleek dat ze Ron’s voornaam verkeerd gespeld hadden, maar dat dat nu helemaal goed ging komen en dat we binnenkort zijn SSN nummer zouden gaan ontvangen. Wat een goed nieuws. Dit scheelde mooi een week of vier met de vorige melding die ze ons deden. Dat bracht nieuwe perspectieven….
Verder dacht ik jullie te moeten inlichten over onze plannen voor aankomend weekend……
Want we gaan zondag namelijk “golfen” ha ha ha… Dat wordt nog wat. Misschien is verstandig om alle vogels in de bomen te waarschuwen, want daar zullen veel (in ieder geval die van mij) terecht gaan komen. Gelukkig is er geen dresscode… Maar ga natuurlijk wel mijn fototoestelletje meenemen, hi hi hi…
Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

3 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Petra,

Leuk, dat jullie al meteen zoveel aanspraak hebben! Dat hadden wij helemaal niet (lag misschien ook wel aan mijn ouders, die niet het sociale type zijn). Veel plezier met golfen, het staat al meer dan een jaar op mijn programma om te proberen (na het skien, ha ha). Ben benieuwd hoe je het vindt!
Groetjes,

die andere Petra

Anoniem zei

Hoihoi,

Nou je hebt het in ieder geval druk, druk, druk!!
Hoop te regelen als je dalijk dat sofinummer hebt. Ben benieuwd hoor hoe zondag gaat en wat jullie handicap is hihi. Wie weet valt het allemaal hartstikke mee en ben jij de nieuwe Petra Woods;-))
In ieder geval veel plezier en een prettig weekend!!
Groetjes Yvonne en weer eens een lebbertje van La

Anoniem zei

Men heeft mij er ook al op gewezen dat ik moest leren golfen als we naar Amerika zouden verhuizen. Lijkt me niet echt iets voor mij, te weinig aktie, teveel concentratie. Alleen het wandelen onder de grote bomen op zo'n heuvelig veld spreekt me wel aan.
Via het bedrijf kunnen we in juni een golf-initiatie gaan volgen. We hebben ons dus maar ingeschreven...
Ben dus heel benieuwd naar jouw wedervaren!