maandag 18 april 2005

Pelleboer praat

Vandaag wil ik het maar niet hebben over huizen. Want met het huis waar we een bod op hadden gedaan schiet het niet op en een ander huis wat we leuk vonden, die is $ 12.000,- duurder gemaakt in 1 dag tijd en de eigenaar vond het ook nog de normaalste zaak van de wereld. Dus nee, geen huizen vandaag. En waar praat je dan als Nederlander over?
Precies, over het weer. En het weer was echt geweldig vandaag. Je voelde de warmte als een warme deken over je heen komen vandaag. Vanavond moesten we even naar de Target en het was om 8 uur nog heerlijk buiten. Iedereen in korte broek en in T-shirts. Jammer genoeg hadden ze in ons appartementen complex juist vandaag gekozen om het zwembad schoon te maken, maar het was echt zalig buiten. De voorspellingen beloven overigens ook veel goeds de komende dagen dus we gaan er lekker van genieten.
Wat overigens hier behoorlijk heftig is, is het effect van de pollen in de lucht. Nou hebben we dat in Nederland ook, maar hier is echt alles geel van de pollen uit de bomen. Auto’s zijn geel, ons balkonnetje is geel, het meer hier bij het appartement heeft een hele gele waas. Zelfs de hondjes hebben na een wandeling gele pootjes van de pollen. Er wordt ook enorm geadverteerd op tv, voor middelen tegen het niesen en hooikoorts en andere allergieën. Overal is wel een middeltje voor. Reclame voor medicijnen is hier heel normaal. Ze eindigen altijd vraag er naar bij uw dokter. Ja, dat lijkt me in ieder geval heel verstandig…….

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

2 opmerkingen:

Annemiek zei

Zelf ben ook pas 10 jaar geleden allergisch geworden voor deze pollen, echt niet leuk. Dat is het minder leuke van de lente.
Veel van deze medicijnen zijn "over the counter", dus zonder recept te krijgen, wel leuk voor de verzekeringsmaatschappijen want dan hoeven ze het niet meer te vergoeden en mag je zelf de hele prijs betalen.
Annemiek

Petra zei

Hee,ik ook, Annemiek! Was nooit allergisch en nu de afgelopen 5 jaar wel :(. Claritin is mijn redding! Het schijnt, dat de meeste mensen eventueel allergisch worden ervoor in meer of mindere mate.